MINDRE ENERGI UNDER DE KALLA VINTERMÅNADERNA?

När människor frågar hur de kan använda mindre energi under de kalla vintermånaderna vill de ofta höra kreativa sätt som de inte har tänkt på tidigare. De flesta har fått råd som att köpa en ekonomisk panna eller ta på en varm tröja flera gånger. Detta är till liten nytta för dem. Vi förstår detta och vill därför ge dig i den här artikeln några tips för att spara energi under de kalla vintermånaderna som du aldrig har hört förut.

Renovera ditt rum

Genom att utforma ditt rum smartare är det möjligt att använda mindre energi på vintern. Tricket är att flytta möblerna så långt bort från husets ytterväggar som möjligt. Längs dessa väggar lider du ofta av drag och det känns mycket kallare i huset.

Se till att det är bra luftflöde

Genom att säkerställa ett gott luftflöde i huset är det möjligt att spara energi. Bättre sagt, kontrollerat luftflöde bör säkerställas. Detta gör att flödet av varm luft i huset kan kontrolleras, vilket gör det mer effektivt att använda det.

Öka fuktigheten

På vintern blir luften i huset ofta mycket torr. Dock känns fuktig luft varmare och håller också värmen bättre. Genom att öka luftfuktigheten i huset kan du därför se till att värmen inte behöver ställas in högre. Till exempel kan luftfuktigheten ökas med hjälp av en luftfuktare.

Kontakta oss som din elektriker i Malmö!