LED-BELYSNING FÖR DIN HÄLSA

Den stora fördelen med LED-belysning är att den är bra för din plånbok. I köpet kan belysningen bli dyrare än glödlampor, halogen- och energisparande lampor, men när det gäller konsumtion är de mycket mer ekonomiska. Detta sparar dig varje månad på din energiräkning. LED-belysning är inte bara bra för din egen plånbok. Eftersom belysningen använder mindre energi är det bättre för miljön. Dessutom är LED-lampor också bättre för din hälsa. Men vad är fördelarna med LED-lampor för din hälsa?

Ingen strålning

Där glödlampor, halogen och energisparande lampor kan avge UV-strålning är detta inte fallet med LED-belysning. Ju mindre traditionella lampor du har i ditt hem, desto mindre troligt är du att utsättas för ultraviolett strålning. UV-strålning är inte direkt skadligt för din hälsa, men långvarig exponering för denna strålning kan så småningom leda till hudcancer. Förutom UV-strålning avger inte heller en LED-lampa infraröd strålning.

Mindre chans att bränna

Du brände utan tvekan fingrarna på en lampa när du till exempel ville byta den. Glödlampor och halogenlampor blir ganska varma när de är på. LED-belysning blir mycket mindre varm än traditionella lampor. Chansen att du får smärtsamma blåsor eller till och med brännskador är därför mycket mindre med LED-belysning.

Inga skadliga ämnen

Till skillnad från till exempel energisparande lampor, innehåller LED-lampor inga farliga ämnen. Till exempel avger många CFL: er skadliga gaser när de är på. Dessutom kan det vara särskilt farligt för barn och gravida kvinnor när en CFL dör. I så fall frigörs skadliga gaser. Detta är inte fallet med LED-lampor. Eftersom en LED-lampa inte innehåller några farliga ämnen är lampan också mer återvinningsbar. Detta betyder att du bara kan kasta trasig LED-belysning i hushållsavfallet.

Kontakta oss som din elektriker i Malmö!