HEMÄGARE VÄLJER ALLTMER EN DIMMER

Hur skapar du en hemtrevlig atmosfär i ditt vardagsrum eller sovrum? Numera finns det flera alternativ för att förbättra stämningen i ditt hem. Tänk till exempel på användningen av fina tillbehör, små blomkrukor i fönsterbrädan osv. Har du någonsin funderat på att använda en dimmer? Med en dimmer kan du ställa in ljusets intensitet mycket exakt. När allt kommer omkring, med en switch väljer du bara mellan på eller av. I den här artikeln kommer vi att titta närmare på fördelarna som en dimmer erbjuder dig och de möjligheter du har!

Drift av en dimmer i huset

En dimmer kan ofta monteras istället för en strömbrytare. Lampan behöver ofta inte bytas ut. Glödlampor och halogenlampor kan ofta dimmas mycket bra! Med energisparande lampor är det svårare att dimma belysningen, vilket återspeglas i en mindre synlig effekt. När dimmern är placerad kan du justera belysningens intensitet med ett reglage eller en vridratt.

Tips: fråga i en järnaffär nära dig vilka lampor som är lämpliga för damning. På så sätt kan du vara säker på att du har rätt lampa i ditt hem!

Dimma LED-belysning via telefonen

Förutom möjligheten att välja en halogen- eller glödlampa i kombination med en dimmer blir LED-belysning också allt populärare. Det finns speciella lampor som kan kopplas till en app på din mobiltelefon. Detta gör det möjligt att dämpa belysningen i huset via appen. I vissa fall kan färgen på LED-belysningen också justeras via denna app. Så du väljer en matchande färg i alla situationer. Tänk till exempel på romantisk röd LED-belysning när du tittar på din favoritfilm eller serie!

Kontakta oss som din elektriker i Malmö! Vi kan installera din dimmer.